Haos u Japanu zbog jakih kiša: Izdato upozorenje

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 15:16

Haos u Japanu zbog jakih kiša: Izdato upozorenje

Jaka kiša pogodila je danas delove zapadnog Japana i jugozapadnog regiona Kjušu, sa rekordnim padavinama po satu prijavljenim na nekoliko lokacija.

Došlo je do jednog smrtnog slučaja a dve osobe su nestale, saopštile su lokalne vlasti i meteorološka agencija.

Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenja na klizišta, poplave u nižim područjima i izlivanje reka, jer se predviđa da ce se obilne padavine nastaviti od zapadnog do istočnog Japana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog sezonskog kišnog fronta, prenosi Kjodo.

U prefekturi Jamaguči, na zapadu Japana, potvrđeno je da je muškarac pronađen mrtav u automobilu koji je zahvatila bujica, dok je odron blata u prefekturi Oita, na jugozapadu Japana, odneo kucu, a spasioci i dalje pokušavaju da kontaktiraju 70-godišnjeg stanara, saopštile su lokalne vlasti.

U oblastima oko Čikudžoa u prefekturi Fukuoka, na jugozapadu Japana, jutros je palo oko 110 milimetara za sat, navodi agencija.

Rekordne padavine po satu zabeležene su i u delovima prefektura Jamaguči i Fukuoka.

U Minu, prefektura Jamaguči, sedam vozila je pronađeno potopljeno zbog jake kiše, a jedan od vozača se vodi kao nestao, saopštila je lokalna policija.

Jufu u prefekturi Oita zabeležio je rekordnu 24-časovnu količinu padavina za jul, pošto je jutros registrovano 385 mm padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.