Gugl postaje mobilni operater

Izvor: Radio 021, 22.Jan.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl postaje mobilni operater

Američka kompanija Gugl planira da ponudi usluge mobilne telefonije u SAD i u tom smislu je zaključila sporazume s operaterima Ti-Mobajlom i Sprintom, objavio je list "Vol strit džurnal".

Gugl je sklopio odvojene sporazume sa Sprintom, koji zavisi od japanske Softbanke, i Ti-Mobajlom, ogrankom nemačkog Dojče telekoma, da bi koristio njihove mreže i tako prodavao svoje usluge.

Jednom od odredbi sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << između Gugla i Sprinta predviđeno je novo pregovaranje o sporazumu ako Gugl privuče previše korisnika.   Gugl bi, kako se navodi u tekstu, mogao u prvo vreme da ograniči svoje usluge na nekoliko velikih američkih gradova.

Specijalizovana publikacija "Informejšen" je objavila da bi Gugl mogao da ponudi svoje pakete usluga.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.