Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 16:39

Gradiće se dva nova studentska doma, Ovčarsko-kablarska klisura proglašena predelom izuzetnih odlika

Na današnjoj sednici Vlade doneta je odluka o zajmu kojim će se izgraditi dva nova studentska doma, u Beogradu i Nišu. Ovčarsko-kablarska klisura proglašena je predelom izuzetnih odlika.
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – studentsko stanovanje, kojim će se obezbediti sredstva za izgradnju dva nova studentska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doma u Nišu i Beogradu, za smeštaj 1.400 studenata.
Nov studentski dom u Beogradu sa 1.000 kreveta biće izgrađen kao novi blok u Studentskom gradu, a predviđeno je da se studentski dom u Nišu, za smeštaj 400 studenata, izgradi u okviru kompleksa tehničkih fakulteta.
Vlada Srbije donela je odluku da se Ovčarsko-kablarska klisura proglasi predelom izuzetnih odlika, kako bi se očuvale njene prirodne vrednosti (geološke i biološke raznovrsnosti), zaštitilo ekološki značajno područje i sačuvale kulturno-istorijske znamenitosti.
Članovi Vlade usvojili su Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije.
Za taj Program izdvojeno je 120 miliona dinara, kako bi se rešile osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva i sela bolje povezala sa opštinama i gradovima.
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara, kojim se utvrđuje pravni okvir za jačanje međudržavne saradnje u oblasti kulture, obrazovanja i informacionih tehnologija.
Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač.
Odluka o isplati novčanih nagrada osvajačima medalja Na sednici je doneta odluka da se sportistkinji Milici Mandić isplati novčana nagrada u visini od 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini taekvondo.
Isti iznos pripao je i njenom treneru Draganu Joviću.
Za osvojenu srebrnu medalju u disciplini streljaštvo (vazdušni pištolj) na OI u Tokiju, Damiru Mikecu, kao i njegovom treneru Goranu Mikecu, biće isplaćena novčana nagrada od po 60.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).
Za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini taekvondo, Tijani Bogdanović i njenom treneru Draganu Joviću, biće isplaćeno po 50.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).
Ministar sporta Vanja Udovičić je, gostujući na RTS-u, potvrdio da je Vlada donela odluku o isplati nagrada, dodajući da će novac već sutra biti na računima sportista i njihovih trenera.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.