Gorenje izlazi na varšavsku berzu

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorenje izlazi na varšavsku berzu

Ljubljana -- Slovenački proizvođač kućih aparata Gorenje vrši pripreme za izlazak na berzu u Varšavi.

Formalni predlog biće predstavljen akcionarima firme na godišnjem sastanku zakazanom za 23. avgust, potvrdila je danas kompanija.

Uprava i nadzorni odbori Gorenja veruju da će izlazak na varšavsku berzu poboljšati likvidnost kompanije, s obzirom na slabu likvidnost na ljubljanskoj berzi, prenosi slovenačka agencija STA.

Dvostruki berzanski listing deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dogovora Gorenja sa japanskim proizvođačem elektronskih uređaja Panasonik, koji je početkom prošlog meseca pristao da kupi strateški manjinski udeo u slovenačkoj kompaniji.

Panasonik će ući u Gorenje kroz program povećanja kapitala, o čijim pojedinostima će se takođe odlučivati na redovnom sastanku akcionara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gorenje izlazi na Varšavsku berzu

Izvor: Capital.ba, 13.Avg.2013

LJUBLJANA, Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje vrši pripreme za izlazak na berzu u Varšavi, a formalni prijedlog biće predstavljen akcionarima firme na godišnjem sastanku zakazanom za 23. avgust, potvrdila je ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.