Godišnja stopa inflacije u Japanu tri procenta

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 16:44

Godišnja stopa inflacije u Japanu tri procenta

Godišnja stopa inflacije u Japanu je u septembru pala na tri odsto sa avgustovskih 3,2 odsto.

Inflacija je sada najniža za poslednjih godinu dana, saopštilo je danas japansko Ministarstvo unutrašnjih poslova i komunikacija.

Kako se navodi na sajtu te organizacije, cena nameštaja i potrepština za domaćinstvo je skočila za 6,2 odsto međugodišnje, odeće za 3,4 odsto, a u sektoru kulture i rekreacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 4,6 odsto.

Cene hrane su porasle za devet odsto na godišnjem nivou, što je najviše od jula 1976. godine. Električna energija je jefinija za 24,8 odsto, a gas za 12,5 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Godišnja stopa bazne inflacije je pala na 2,8 odsto, što je najmanje u poslednjih 13 meseci. Na mesečnom nivou, cene su porasle za 0,3 odsto u odnosu na avgust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.