Gladovanje - ključ dugovečnosti

Izvor: NaDlanu.com, 01.Avg.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gladovanje - ključ dugovečnosti

Ako je verovati jednom od vodećih naučnika u Velikoj Britaniji, vežbe, dijete i "magične" tablete za mršavljenje nisu deo formule dugog života. Gladovanje jeste!

Britanski naučnik Majkl Mozli otkrio je da pojedine zajednice u Japanu i SAD, koje imaju strog, niskokalorični režim ishrane žive duže od većine svetskog stanovništva, prenosi "Daily Mail".Restriktivna ishrana, koja podrazumeva unošenje samo 600 kalorija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dnevno, produžava život, nasuprot visokokaloričnoj ishrani kojoj je većina svetskog stanovništva sklona.- Na kraju, starenje je rezultat ubrzanog metabolizma, koji povećava broj slobodnih radikala koje unosimo hranom. Ako telo podvrgnete ograničenom unosu kalorija, ono će se prilagoditi i usporiti metabolizam - kaže Mozli za "Daily Mail".Kako tvrdi ovaj naučnik, treba jesti tri obroka dnevno, jer ono što mislimo da je glad, obično je samo navika. Mozli savetuje post, koji ima blagotvoran uticaj na zdravlje, jer smanjuje rast hormona IGF-a koji, ako je prisutan u većim količinama u organizmu, podstiče starenje i razvoj kancerogenih oboljenja.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.