GT-R demantuje 7:21 na Nirburgringu

Izvor: B92, 17.Nov.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GT-R demantuje 7:21 na Nirburgringu

Japanski Nissan nedavno je testirao model GT-R za 2012. godinu na stazi u Nurburgringu. Snimak vožnje sa zvaničnim rezultatom pojavio se na internetu – ali u Nissanu tvrde da oni sa tim nemaju nikakve veze.

Novi GT-R postigao je vreme od 7 minuta i 21 sekundu na nemačkom Nurburgringu, a za upravljačem je bio test vozač Nissana, Toshio Suzuki. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je najbolji rezultata koji je jedan GT-R do sada zabeležio na ovoj stazi.

Međutim, Nobukazu Tanaka, portparol japanske kompanije, demantovao je da Nissan stoji iza snimka na kojem je potpisano pomenuto vreme.

On je rekao da je automobil zaista testiran u oktobru 2011, ali da nije zabeležen rezultat koji je zapisan na ovom videu. Tanaka je dodao da je snimak originalan, ali da je neko naknadno falsifikovao vreme koje se vidi u donjem levom uglu.

Inače, novi Nissan GT-R nije promenio spoljni izgled, ali ga pokreće snažniji motor. Model za 2012. sada ima 550 ks, ili 20 ks više od svog prethodnika.

Ovaj automobil imaće na nekim verzijama keramičke kočnice, kao i asimetrično oslanjanje, u zavisnosti od toga da li automobil ima volan na levoj ili desnoj strani vozila.

Pogledajte Nissan Juke sa 480 KS!
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.