Film Tamo i ovde nagrađen i u Japanu

Izvor: Blic, Tanjug, 20.Jul.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Tamo i ovde" nagrađen i u Japanu

Film "Tamo i ovde" Darka Lungulova nagrađen je na međunarodnom "Skip siti” festivalu u Japanu, saopštila je producentska kuća "Kino Kamera" iz Beograda.

Žiri u kome su bili producenti iz Japana, SAD, Indonezije i Britanije, dodelio je Specijalnu nagradu "SONY D-Cinema Award" filmu iz Srbije. Dodeljujući nagradu režiseru Darku Lungulovu, clan žirija, producent iz Velike Britanije, Pol Rafael rekao je da je ovo film koji je uspeo da spoji humor i prefinjenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i film koji je uspeo da donese novu sliku Srbije.

Lungulov je izjavio da je počastvovan, jer je dobio nagradu žirija sastavljenog od renomiranih producenata iz Azije, Evrope i Amerike i da mu je veliki kompliment što je publika u dalekom Japanu izvanredno primila ovaj, po mnogo čemu ,"beogradski" film.

"To dokazuje univerzalnost priče kao i to da ljudi bez obzira odakle su, emotivno reaguju na nju", rekao je režiser.

Učešće na ovom festivalu bila je azijska premijera za film "Tamo i ovde" koji je učestvovao u glavnom programu, u konkurenciji sa još 11 filmova iz celog sveta.

Film je do sada nagrađen na Tribeka festivalu u Njujorku, novosadskom "Sinema siti" festivalu, "Sofestu" u Sopotu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.