Evropski indeksi pocrveneli, SAD u zelenom

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski indeksi "pocrveneli", SAD u "zelenom"

Njujork/London -- Evropski berzanski indeksi su pali, jer su investitori fokusirani na ovonedeljne sastanke centralnih banaka u SAD i u Japanu.

Američki indeksi su porasli potpomognuti solidnim izveštajima o zaradama kompanija.

Nakon prošlonedeljnog nagomilavanja dobitaka, trgovci su danas napravili "korak unazad" uoči dvodnevnog zasedanja američke Uprave federalnih rezervi (Fed) koje počinje danas i koje bi moglo pružiti uvid u buduće akcije te institucije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi agencija Frans pres.

Frankfurtski indeks DAX 30 je u popodnevnim časovima oslabio za 0,2 odsto, na 10.273,78 poena, pariski KAK 40 za 0,4 odsto, na 4.525,96 poena, dok je jedino londonski indeks FTSE 100 porastao za 0,4 odsto, na 6.287,20 poena.

Nakon krize na svetskim berzama sa početka godine, Fed je oborio svoju projekciju vezano za broj povećanja kamatnih stopa u ovoj godini, navodeći da će pomno pratiti razvoj situacije u svetu.

U SAD, berzanski indeksi su međutim porasli, pa je tako pet minuta od početka trgovanja, industrijski indeks Dau DŽons porastao za 0,18 odsto, širi S&P za 0,17 odsto, a tehnološki Nasdak za 0,09 odsto.

Akcije na azijskim berzama su evidentirale različite rezultate. Japanski indeks Nikei je pao za 0,5 odsto, dok je jen nastavio da jača prema dolaru, uprkos spekulacijama da će centralna banka Japana povećati obim monetarnih podsticaja na dvodnevnom sastanku koji se završava u četvrtak.

Šangajski indeks je ojačao za 0,6 odsto, a honkonški za 0,5 odsto.

Na valutnim berzama, evro je ojačao na 1,1332 dolara sa 1,1266 dolara, a dolar oslabio na 111,05 jena sa 111,21 jena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski indeksi 'pocrveneli', američki u 'zelenom'

Izvor: Blic, 27.Apr.2016, 00:38

Evropski berzanski indeksi su pali, jer su investitori fokusirani na ovonedeljne sastanke centralnih banaka u SAD i u Japanu, dok su američki indeksi porasli potpomognuti solidnim izveštajima o zaradama kompanija...Nakon prošlonedeljnog nagomilavanja dobitaka, trgovci su danas napravili "korak unazad"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.