Evro blizu dvomesečnog maksimuma

Izvor: S media, 28.Jan.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro blizu dvomesečnog maksimuma

Evro se danas zadržao blizu dvomesečnih maksimuma prema dolaru, dok su akcije oslabile pred objavljivanje podataka o američkom bruto domaćem proizvodu (BDP) u četvrtom kvartalu.

Dolar je napustio rast iz ranog poslovanja u odnosu na korpu velikih valuta i sredinom dana je bio u padu 0,1 odsto.

Evro je, pak, ugovaran po nepromenjenim vrednostima prema dolaru, dok je povratio deo rasta prema jenu nakon što je "Standard&Purs" snizio japanski suvereni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kreditni rejting.

Na tržištima akcija je orijentacioni indeks FTSEurofirst 300 vodećih evropskih akcija bio u padu 0,1 odsto, ali je zadržao nedeljni rast od 0,4 odsto, pri čemu su najviše oslabile deonice rudarskih kompanija.

Blago povlačenje evropskih akcija nastavak je većeg slabljenja u Aziji, gde su japanske deonice bile pogodjene sniženjem rejtinga japanskog suverenog duga od strane agencije S&P.

Japanski indeks Nikei je na zaključenju oslabio 1,1 odsto, dok su MSCI vorld i indeks globalnih akcija Tomson Rojters ugovarani 0,2 odsto u padu.

Akcije tržišta u usponu su pretrpele najveći pad - od 0,6 procenata, preneo je Rojters.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.