Euforija u Hrvatskoj: Dodatni letovi za Dohu

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 09:30

Euforija u Hrvatskoj: Dodatni letovi za Dohu

Zbog velikog interesovanja navijača za meč sa Brazilom Brazila, putničke agencije i Hrvatske uvode čarter letove prema Dohi.

Stoga se očekuje da će Hrvatska imati znatno veću podršku sa tribina nego u šesnaestini finala s Japanom.

"Neke naše članice uvode dodatne čartere iz Zagreba kako bi zadovoljile potražnju, pa iako je to manje nego što je bila potražnja kada su takva takmičenja u Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencije ipak primećuju porast potražnje kako "vatreni" napreduju. Osim za Dohu odnosno Katar, raste potražnja i za Dubaijem, odakle se kombinuju letovi prema Dohi", kaže predsednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain za Hinu.



"Uglavnom su do sada hrvatski navijači na SP u Katar putovali preko Dubaija, gde su se i smestili i avionima išli na utakmice u Katar, bilo je i letova niskotarifinih kompanija i snalazili su se svakako"
, kaže Fain.

Za čartere kojima će leteti na četvrtfinalnu utakmicu i nazad (let, transferi do i od stadiona te pratnja na putu, bez noćenja) navijači, kako kaže Fain, moraju izdvojiti od oko 11 do oko 15 hiljada kuna (1.500-2.000 evra), a potražnja je nakon pobede Hrvatske nad Japanom pojačana.

Napominje da se do sada za povratni let iz Zagreba do Dohe moralo izdvojiti oko šest do sedam hiljada kuna (800-930 evra), a da se na primer dvokrevetna soba u Dohi mogla naći i za oko 300 evra po osobi po danu.

Kaže da je teško reći koliko će hrvatskih navijača biti u Katru u petak (16h) na utakmici, jer će ih deo, kao i do sada, putovati i u individualnoj organizaciji, ali je sigurno da će agencije imati više prometa nego za prethodne utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.