Erikson prodao Soniju svoj deo

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erikson prodao Soniju svoj deo

STOKHOLM, 27. oktobra 2011. (Beta-AP) - Kompanije LM Erikson i Soni se razdvajaju pošto je Erikson prodao Soniju 50 odsto u zajedničkom proizvodjaču mobilnih telefona Soni Eriksonu za 1,05 milijardi evra.

STOKHOLM, 27. oktobra 2011. (Beta-AP) - Kompanije LM Erikson i Soni se razdvajaju pošto je Erikson prodao Soniju 50 odsto u zajedničkom proizvodjaču mobilnih telefona Soni Eriksonu za 1,05 milijardi evra.Soni Erikson će od sada biti u potpunom vlasništvu Sonija, saopštile su >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << danas švedska i japanska kompanija. Razdvajanje od Eriksona Soniju će dati šansu da proširi svoj portfolio tzv. pametnih telefona.Soni proizvodi elektroniku, uključujući tablete, televizore i računare.Analitičari su očekivali "razvod" Eriksona i Sonija i veruju da će kompanija Soni Erikson biti mnogo konkurentnija na tržištu "pametnih" telefona pod isključivim vodjstvom Sonija.Na vest o razlazu, akcije Eriksona na berzi u Stokholmu su poskupele za 4,3 odsto, na 10,6 dolara. U Tokiju je cena Sonijeve hartije porasla 5,4 odsto, na 21,7 dolara.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.