Elden Ring prodat u više od 20 miliona primeraka

Izvor: ItRešenja.com, 22.Maj.2023, 22:03

Elden Ring prodat u više od 20 miliona primeraka

Bandai Namco navodi da očekuje da će se prodaja igre koju je kreirao FromSoftware, poznati japanski studio za video igre konačno usporiti.

Za nešto više od godinu dana, Elden Ring je prodat u približno 20,5 miliona primeraka. „Ponovljena prodaja postojećih naslova kao što je Elden Ring bila je visoka, posebno u inostranstvu, sa prodajom širom sveta koja je dostigla 20,5 miliona“, navodi Bandai Namco. Izdavač dodaje da očekuje „smanjenje“ u ponovljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << prodaji igre. Međutim, ako Elden Ring uspe da proda još nekoliko miliona primeraka, naći će se među najprodavanijim igrama svih vremena. Igra će se pridružiti listi koja uključuje naslove poput God of War (2018) i Grand Theft Auto V.

Ovaj prekretnički trenutak dolazi godinu dana nakon što je Elden Ring imao najbolje otvaranje ikad za jedan naslov FromSoftware-a. Za samo 18 dana, Bandai Namco je prodao više od 12 miliona primeraka. Prilično dobro za igru za koju se očekivalo da će se prodati oko 4 miliona primeraka za pet dana. Trenutna snažna prodaja Elden Ring-a obećava uvertiru za sledeću igru FromSoftware-a, Armored Core VI. Nakon više od jedne decenije bez nove igre u ovoj franšizi, konačno će doći promena sa dolaskom Armored Core VI.

Izvor: PC Press
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.