[EKSKLUZIVNO] Jirži Marek za Tango Six: Svake godine ćemo rasti do 20%, ove godine očekujemo rekordnih 3,5 miliona putnika, nakon Severne Amerike Er Srbija u budućnosti želi da leti za Južnu Koreju i Japan

Izvor: TangoSix.rs, 24.Maj.2023, 10:02

[EKSKLUZIVNO] Jirži Marek za Tango Six: Svake godine ćemo rasti do 20%, ove godine očekujemo rekordnih 3,5 miliona putnika, nakon Severne Amerike Er Srbija u budućnosti želi da leti za Južnu Koreju i Japan

Kako je u intervjuu, ekskluzivno, za Tango Six kazao direktor srpske nacionalne avio-kompanije Jirži Marek, nakon trenutno zacrtanih pravaca širenja u dugolinijskom saobraćaju (hronološki posmatrano) Gvangdžou, Šangaj, moguće Toronto i moguće Majami, Er Srbija se nada, u nekom trenutku u budućnosti, uspostavljanju i direktnih linija za (još dalju) Aziju – Južnu Koreju i Japan.
Marek je intervju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << našem portalu (koji u celosti možete pogledati u videu na kraju teksta) dao u Čikagu, nakon inauguralnog leta Er Srbije za jedan od najvećih srpskih gradova na Zapadu koji smo ispratili prošle nedelje.
Čikago je za Er Srbiju rezultat ekspanzije na tržište koje će zapravo biti najbitnije po obimu saobraćaja – Kine. Nakon što su zbog dodatnih letova za Kinu, nakon prve destinacije Tjanđin (Peking), nabavili još jedan A330-200, operativno se otvorila prilika za još destinacija ka Severnoj Americi. Čikago u početku nije bio logičan prvi grad u Americi (Njujork je najveći zbir svih etničkih grupa na planeti koje kasnije lete po Er Srbijinom regionu) ali je sada dočekao svojih pet minuta. Treća frekvencija ka „Vetrovitom gradu“, kako je već potvrđeno, biće od 12. juna.
Ako ste politički ostrašćeni laik, prvo što bi pomislili je da je Er Srbija monopolista. Procentualno učešće saobraćaja na najvećem aerodromu u zemlji kaže: jedva / Foto: Uroš Mitrović, Tango Six Kako je Marek kazao za naš portal, ekspanzija Er Srbije nastavlja se nesmanjenim apetitom. Kompanija trenutno ima 20 aviona: 10 A319, 3 A320, 5 ATR72-600 i 2 A330 (ne računajući ACMI dilove koji nisu ostavili ravnodušne ni, za temu stručne, profesore književnosti). Marek kaže da se kompanija u 2023. godini nada ukupnoj brojci od 3,5 miliona putnika, da će tržišni udeo na beogradskom aerodromu doći do 55% i da su, objektivno gledano, kada se posmatra ukupan kapacitet, 40% veći nego 2019. godine. Rezultat ekspanzije (samo za vreme našeg boravka u Čikagu otvoreno je sedam (!) novih destinacija) takođe je, kako Marek kaže, i činjenica da u poređenju sa pretpandemijskim blagostanjem 2019. godine sada imaju 69% više putnika.
Kako nam je Marek kazao prošle godine u Londonu, veći „short-haul“ Erbasovi su definitivno sudbina kompanije, piloti i kabinsko osoblje će zbog poslovne politike širenja biti „konstantno zapošljavani“. Jedini veći problem koji direktor Er Srbije vidi u moru dobrih vesti su aerodromi, njihova (ne)spremnost da se bolje organizuju ove (vršne) sezone i štrajkovi evropskih kontrola letenja koji su sve učestaliji.
Pogledajte šta nam je još Jirži Marek ispričao u videu ispod:

The post [EKSKLUZIVNO] Jirži Marek za Tango Six: Svake godine ćemo rasti do 20%, ove godine očekujemo rekordnih 3,5 miliona putnika, nakon Severne Amerike Er Srbija u budućnosti želi da leti za Južnu Koreju i Japan appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.