Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Maj.2013, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvije dinje prodate za 15.700 dolara

Par dinja sorte Jubari prodato je danas na aukciji u Japanu za 1,6 miliona jena (15.730 dolara), što je jedna od najviših suma koja ikada data za ovu voćku. Dinje sočnog, narandžastog mesa, teške 3,7 kilograma, kupio je lokalni prodavac tokom prvog dana redovne godišnje licitacije u gradu Saporo, na ostrvu Hokaido, na sjeveru Japana. Rekord, ipak, nije oboren. Drže ga dvije dinje iste sorte za koje je 2008. anonimni kupac platio 2,5 miliona jena. Jubari dinje se smatraju statusnim simbolom u Japanu, poput dobrog vina. Mnogi kupci ih darujuju prijateljima i kolegama. Najbolji plodovi imaju savršen okrugao izgled Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/zanimljivosti/dvije-dinje-prodate-za-15.700-dolara.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Par dinja, cena? Sitnica, 12.000 evra

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2013, 06:25

Prvi ovosezonski par delikatesnih dinja sorte "jubari" prodat je na aukciji u japanskom gradu Saporo za 1,6 miliona jena (12.000 evra), što je jedna od najviših suma koja ikada postignuta za ovu voćku...Lokalni prodavac kupio je dinje sočnog ukusa, teške 3,7 kilograma, tokom prvog dana redovne godišnje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.