Dve dinje prodate za više od 25.000 €

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve dinje prodate za više od 25.000 €

Dve "jubari" dinje, voća veoma cenjenog u Japanu, prodate su za rekordnu sumu od 3,2 miliona jena (više od 25.000 evra) na aukciji u Saporou.

Ta suma, koja je u Japanu dovoljna za kupovinu novog automobila, nadmašila je tri miliona jena koliko su dve dinje plaćene pre dve godine. Aukcijska prodaja dinja u Japanu je uvek prilika za obaranje rekorda.

Ovo su prve ovogodišnje "jubari" dinje a kupila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih je lokalna firma za pakovanje voća.

"Jubari dinje dobro rastu ove godine jer od početka maja ima više sunčanih sati", rekao je jedan zvaničnik.

Japanci imaju kult luksuznog voća a "jubari" dinja, koja raste na Hokaidu i zaštićeni je proizvod, predstavlja vredan poklon, nalik na dobro vino.

I obično voće je u Japanu prilično skupo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.