Dva američka aviona pala u more blizu Japana FOTO

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva američka aviona pala u more blizu Japana FOTO

Dva aviona američke mornarice su se srušila u more nedaleko od japanske obale, preneli su svetski mediji. Pronađene su dve osobe, a pet se vode kao nestale.

U saopštenju vojnih zvaničnika navedeno je da su se srušili avion tipa KC-130 i borbena letelica F/A-18.

“Incident se dogodio kada su avionic poleteli iz baze Ivakuni u Japanu, kako bi obavili unapred zakazane vežbe”, navedeno je.

Avion-cisterna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i lovački avion američkih Marinaca srušili su se nadomak obale Japana, pronađene su dve osobe, a pet se vode kao nestale.

Iz Marinskog korpusa SAD saopštili su da su u incidentu, koji se dogodio oko dva časa ujutru po lokalnom vremenu, učestvovala dva aviona, avio-cisterna "Lokid martin" KC-130 i lovački avion "Mekdonel Daglas" F/A-18, tokom rutinske trenažne misije dopune goriva u letu, prenosi AP.

U saopštenju Marinaca navodi se da su avioni pali oko 320 kilometara od obale Japana, a japanski zvaničnici izjavili su da se incident dogodio na oko 100 kilometara od japanske obale, gde su dva pilota i pronađena.

Japanski spasioci pronašli su jednog od pilota iz aviona "F-18" i on je u stabilnom stanju. Informacija o drugoj osobi koja je pronađena trenutno nema.

U avio-cisterni bilo je pet članova posade, dok je lovac imao dva člana posade.

Uzrok pada dva aviona za sada nije poznat i pokrenuta je istraga. Potraga za preostalim pilotima i članovima posade i dalje traje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OBORENI AMERIČKI AVIONI: Srušili se u more blizu Japana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018

Dva aviona američke mornarice su se srušila u more nedaleko od japanske obale, preneli su svetski mediji...U saopštenju vojnih zvaničnika navedeno je da su se srušili avion tipa KC-130 i borbena letelica F/A-18...The incident involved an F/A-18 Hornet fighter jet made by McDonnell Douglass, and...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.