Drijan pozvao Kinu da utiče raketni program Pjongjanga

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drijan pozvao Kinu da utiče raketni program Pjongjanga

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan izjavio je da bi Severna Koreja mogla imati kapacitet da lansira balističke rakete dugog dometa za nekoliko meseci i pozvao Kinu da diplomatski bude aktivnija kako bi se rešila ova kriza.

„Situacija je izuzetno opasna… vidimo da Severna Koreja sebi postavlja kao cilj da ubrzo može da ima rakete koje mogu da transportuju nuklearno oružje. Za nekoliko meseci to će biti realnost“, kazao je on za radio RTL.

„U trenutku kada Severna Koreja bude imala sredstva da pogodi SAD, čak Evropu, ali definitivno Japan i Kinu, onda će situacija biti eksplozivna“, rekao je francuski ministar.

On je dodao da se mora učiniti sve kako bi se obezbedilo da se primeni poslednja runda sankcija UN i pozvao Kinu, glavnog trgovinskog partnera Pjongjanga da učini maksimum da one budu implementirane.

„Severna Koreja mora da nađe put do pregovora. Mora biti diplomatski aktivna“, naveo je Le Drijan.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Severna Koreja će uskoro imati raketu koje mogu da pogode Evropu"

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2017

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan izjavio je da bi Severna Koreja mogla imati kapacitet da lansira balističke rakete dugog dometa za nekoliko meseci i pozvao Kinu da diplomatski bude aktivnija kako bi se rešila ova kriza...- Situacija je izuzetno opasna… vidimo da Severna Koreja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.