Donacija Vlade Japana GSP-u se nastavlja

Izvor: Politika, 14.Mar.2012, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija Vlade Japana GSP-u se nastavlja

BEOGRAD – Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) „Beograd” dobilo je od japanske vlade rezervne delove u vrednosti od 150.000 evra za revitalizaciju autobusa koje im je pre devet godina Japan poklonio, saopšteno je danas.

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki rekao je, na konferenciji za novinare, da su 93 poklonjena autobusa u dobrom stanju i da veoma ceni napore koje radnici GSP-a ulažu u svakodnevno održavanje vozila.

„Ovi žuti autobusi su simbol japanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << razvojne pomoći Srbiji i drago mi je što će donacija rezervnih delova produžiti njihov radni vek i osposobiti ih da prevezu još više građana”, rekao je ambasador Japana na svečanoj primopredaji rezervnih delova u Saobraćajnom pogonu GSP-a „Novi Beograd”.

On je kazao da želi da iskoristi priliku i „izrazi svoju duboku zahvalnost” svim ljudima u Srbiji na solidarnosti i donacijama koje su pružili žrtvama razornog zeemljotresa koji je pogodio Japan pre godinu dana.

Direktor GSP-a „Beograd” Mileta Radojević rekao je da se donacija Japana iz 2003. godine nastavlja i da će zahvaljujući njoj autobusi moći da saobraćaju još nekoliko godina.

„Nadam se da će se ova saradnja nastaviti, mi smo ispunili sve zahteve. Autobusi su održavani besprekorno, posade i linije na kojima su saobraćali nisu se menjale”, kazao je Radojević.

Direktor GSP-a „Beograd” naglasio je kako Vlada Japana ostaje privržena svom humanom opredeljenju bez obzira na probleme u svojoj zemlji.

Šef misije Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) Satoru Kurosava rekao je da je Japan 2003. godine izdvojio 15,4 miliona evra za 93 autobusa i njihovu opremu, a JICA je ove godine obezbedila preko 440 različitih delova koji će uskoro biti ugrađeni.

Beta

objavljeno: 14.03.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.