Dominacija: Australija razbila Japan – 5 poena Egzuma

Izvor: B92, 29.Avg.2023, 14:46

Dominacija: Australija razbila Japan – 5 poena Egzuma

Košarkaši Australije pobedili su Japan rezultatom 109:89 u trećem kolu grupne faze Mundobasketa.

Australija sa dve pobede ide u drugu fazu i jedini poraz u grupi su imali od selekcije Nemačke posle dramatične utakmice.

Sada su Japancima napravili mnogo problema i ubedljivo ih pobedili u Okinavi pred skoro punom halom.

Australija od samog starta nameće svoj tempo i ne dozvoljava Japancima ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se ponadaju da na krilima publike i Džošue Hokinsona mogu do još jedne senzacije.

Čim je susret počeo su Džoš Gidi i Duop Rit komandovali parketom, a na to se nadovezao i Džoš Grin trojkom pod faulom, pa i Nik Kej uz Kuksa i nekim važnim poenima.

Sjajno je svoj deo posla odradio i Dante Egzum koji je punio sve kolone u prve dve četvrtine i pravio probleme Japancima u svakoj mogućoj situaciji.

Probali su Japanci i sa zonskom i sa kombinovanom odbranom, ali su Australijanci bez ikakvih problema razbijali tu zonu i pronalazili načine za lake poene.

Na poluvremenu je bilo +22 odnosno 57:35 u korist Australije uz sjajnih 14 poena Džoša Gidija koji je bio odlučan da pomogne ekipi da odnese pobedu.

Nije bilo mnogo drugačije ni u nastavku susreta. Statistički su Japanci uspeli da nadigraju Australijance u nekoliko segmenata, ali se nisu previše obradovali tim podatkom jer su konstantno bili u dvocifrenom zaostatku, a većim delom meča i po 20 poena minusa.

Peti Mils je ovoga puta bio nešto lošiji sa 4 od 13 iz igre i sa pet ličnih grešaka je nešto ranije završio utakmicu sa 11 poena, a uz njega su dvocifreni bili još Nik Kej sa 13, Džoš Grin sa 15.

Dabl-dabl su imali Kuks sa 24 poena i 14 skokova, dok je Džoš GIdi imao 26 poena i 11 asistencija. Dante Egzum, bivši as partizana imao je 5 poena uz 4 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani, videli smo 33 poena Hokinsona uz 7 skokova, Juta Vatanabe 24, a Togaši je imao 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.