Đilas: Imamo dobru osnovu, ispunićemo plan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2011, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Imamo dobru osnovu, ispunićemo plan

BEOGRAD -

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas ocenio je da on i njegov tim imaju dobru osnovu za rad, nasleđenu od prethodne rukovodeće garniture, i dodao da je siguran da će ispuniti plan u četvorogodišnjem mandatu.

Đilas je zahvalio na poverenju delegatima Izborne skupštine KSS, koja je održana u beogradskom hotelu "M", uz napomenu da je njegov prethodnik na čelu srpske "kuće košarke" Dragan Kapičić sa saradnicima uspeo da naš trofejni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sport "vrati na pravo mesto rezultatskim uspesima".

"Bio sam ogorčen kada je pre pet godina, na šampionatu sveta u Japanu, reprezentacija Srbije i Crne Gore ušla u odlučujuću utakmicu sa Španijom bez namere da se bori za pobedu", istakao je Đilas, koji se složio sa ocenama u javnosti prema kojima je finansijska situacija u Savezu "veoma loša".

Gradonačelnik Beograda precizirao je da je novom rukovodstvu KSS-a u nasleđe ostavljen dug u iznosu od 100 miliona dinara i najavio da će u narednom periodu prioritet biti "obezbeđivanje normalnih uslova za pripreme svih reprezentativnih selekcija".

"Cilj nam je da od našeg Saveza stvorimo stabilnu organizaciju i da ga postavimo na 'zdrave noge'. Verujem u svoj tim i iskustvo Bore Stankovića i ostalih sportskih radnika koji uvek mogu da nam budu od koristi", poručio je Đilas.

Za razliku od njegovog prethodnika Kapičića koji je, kako je rekao, "uložio mnogo vremena" u danas okončanom mandatu, novi čelnik KSS-a će brojne dužnosti raspodeliti sa najbližim saradnicima.

"Već sada smatram da ćemo, osim osnovnih ciljeva, imati vremena i za dodatne projekte. Planiramo da revitalizujemo svima dobro poznate regionalne centre i vratimo ih u centar dešavanja u domaćim okvirima", naglasio je Đilas, čestitajući ljudima iz valjevskog Metalca i kragujevačkog Radničkog koji su i bez pomoći Saveza uspeli u tome.

On je napomenuo da će mu jedan od ciljeva biti "promocija košarke", pojasnivši da to podrazumeva "omogućavanje svima koji žele da se bave tim sportom".

"Moramo biti svesni da su nas u ovom trenutku neki sportovi prestigli i da su se izborili za veću prisutnost među decom", istakao je Đilas i dodao da mu posebno smeta "klubaštvo".

Prema njegovim rečima, "tenzije u domaćoj košarci moraju da se smanje", a među onima koji prate dešavanja u tom sportu trebalo bi da se "manje priča o sukobima, suđenju i ružnim stvarima".

Novi predsednik imenovao je odmah četvoricu potpredsednika i dao im zaduženja. Dejan Bodiroga biće zadužen za reprezentativne selekcije, Dejan Tomašević za takmičenja, Ana Joković za žensku košarku, a Vuk Mitrović za marketing.

"Izabrao sam ljude koji neće biti samo potpredsednici, nego one koji hoće vredno da rade", rekao je gradonačelnik Beograda.

Ivković ostaje selektor

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da će Dušan Ivković ostati selektor muške reprezentacije Srbije.

"Ivković ostaje selektor. Kada smo se dogovarali, nijednu jedinu reč nismo pričali o novcu i dugovanjima. Verujem da svako ko radi treba da bude plaćen", rekao je Đilas novinarima po izboru za novog predsednika KSS-a.

Ivković nije želeo ovih dana da komentariše navode da će ostati selektor ako Đilas bude izabran na mesto predsednika KSS.

On je podneo ostavku u februaru, jer kako je rekao, nije fizički i mentalno spreman da obavlja tu funkciju. Njegov ugovor sa Savezom ističe na kraju olimpijskog ciklusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.