Dizni se prilagođava Japancima

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizni se prilagođava Japancima

Kompanija „Volt Dizni" najavila je da će početi sa produkcijom anime filmova u Japanu, u saradnji sa lokalnim studijima, kako bi se prilagodili lokalnom ukusu.

Prvi u ovom aranžmanu biće kratki film za decu o robotima, koji će nastati u saradnji sa najvećim japanskim studijom za animaciju „Toei".

Predstavnici kompanije „Dizni" najavili su da će uraditi i japansku verziju popularnog crtaća „Lilo i Stič".

Sve ove filmove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radiće lokani animatori i specijalisti za kompjutersku grafiku.

Japan je važno tržište i ima veliki broj poštovalaca "Diznijevih" filmova, takođe u Tokiju se nalazi i zabavni centar "Diznilend Tokio".

"Likovi kompanije „Dizni" veoma su dobro poznati u Japanu, i verujemo da je uslužno obezbeđivanje sadržaja konzumentima neophodno kako bi se proširilo tržište".

Strategija kompanije „Dizni" oduvek je podrazumevala distribuciju istih filmova snimljenih u SAD širom sveta, iako se povremeno, kao što je slučaj npr. u Indiji, Italiji, ili Britaniji, lokalizuju pojedini njihovi TV programi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.