Deca povređena kod Žagubice u dobrom stanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca povređena kod Žagubice u dobrom stanju

ŽAGUBICA -

Trinaest dečaka i devojčica, koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Žagubice kada se prevrnula traktorska prikolica, a koji su zbrinuti u Zdravstvenom centru u Petrovcu na Mlavi nalaze se u dobrom opštem stanju, rekli su agenciji Beta u toj ustanovi.

Direktorka Zdravstvenog centra Zorica Stojiljković kazala je da je roditeljima povređene dece dozvoljeno da budu sa njima.

"Trenera Karate kluba 'Japan-Beograd' i vozača traktora Dalibora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << T. (39) iz Beograda policija je zadržala u pritvoru zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja", rekla je portparolka požarevačke policije Jasmina Tišma.

Ona je navela da je kod njega pronađeno 0,99 promila alkohola u krvi.

Nesreća se dogodila dok su deca sinoć bila na izletu. Traktor kojim je upravljao njihov trener je na nizbrdici dobio ubrzanje, nakon čega je došlo do prevrtanja prikolice. Jedan dečak je poginuo, a 13 ih je povređeno.

U policiji kažu da je istražni sudija naložio obdukciju tela poginulog dečaka A.P. i tehnički pregled traktora u kojem su se prevozili.

Opština proglasila dan žalosti

Opština Žagubica odlučila je da subotu, 9. juli, proglasi danom žalosti u toj opštini zbog saobraćajne nesreće u kojoj je dečak P. A, član karate kluba "Japan-Beograd" iz Beograda, izgubio život, a 16 osoba teže i lakše povređeno.

U saopštenju te opštine navedeno je da je Opštinsko veće opštine Žagubica na današnjoj vanrednoj sednici donelo i odluku da se porodici preminulog P. A. dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara.

Vest o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. jula u neposrednoj blizini Žagubice, u kojoj je dečak P.A. poginuo, a 16 osoba lakše i teže povređeno, duboko je pogodila sve meštane opštine Žagubica.

"Svi smo sa nevericom primili tragičnu vest o saobraćajnoj nesreći, jer smo se sa decom članovima karate kluba 'Japan' iz Beograda prethodnih dana sretali na ulicama i viđali ih na treninzima vesele i raspoložene", ističe se u saopštenju.

"Ova tragedija je, na žalost, prekinula njihove treninge, a nas u opštini duboko ožalostila. Učinili smo i činimo sve da se povređenima ukaže potrebna pomoć i adekvatno lečenje, a porodici nastredalog Alekse, izražavamo duboko saučešće", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.