Deca Medveđe zovu japanske vršnjake

Izvor: B92, 17.Mar.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca Medveđe zovu japanske vršnjake

Medveđa -- Učenici i nastavnici OŠ "Gornja Jablanica" u pismu japanskom ambasadoru pozvali decu Japana da dođu u Medveđu, dok se stanje u njihovoj zemlji ne stabilizuje.

Ovih dana u Srbiji se na različite načine iskazuje želja da se pomogne stanovnicima Japana.

Jedna od prvih inicijativa dolazi iz jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji.

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Gornja Jablanica" iz Medveđe uputili su pismo podrške ambasadoru Japana u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tošiju Cunozakiju u kojem pozivaju decu Japana da dođu u Medveđu dok se stanje u njihovoj zemlji ne stabilizuje.

U pismu koje su sa svojim nastavnicima uputili ambasadoru Japna, deca najsiromašnije opštine na jugu Srbije ponudila su toplinu svojih skromnih domova vršnjacima koji su preživeli katastrofu u Japanu.

Pre četiri godine japanska ambasada je ovoj školi dala donaciju od 75.000 evra za uređenje i poboljšanje uslova rada.

U školi kažu da su svesni da se njihov predlog teško moze realizovati, ali je kažu - bio od srca. Predlog su jednoglasno podržali svi nastavnici i oko 400 učenika ove škole.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković kaže da ovo nije prvi put da žitelji Medveđe nude svoju pomoć onima kojima je potrebna. U novembru je iz opštinskog budžeta za obnovu Kraljeva izdvojeno 300.000 dinara.

Drašković najavljuje da će i sada za Japan iz siromašne opštinske kase izdvojiti nekoliko hiljada dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.