DA-LI-BISTE-GA-NOSILI-Ovaj-pametni-sat-ce-menjati-izgled-jednim-klikom

Izvor: medio.rs, 01.Dec.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA-LI-BISTE-GA-NOSILI-Ovaj-pametni-sat-ce-menjati-izgled-jednim-klikom

Pametni sat pod imenom FES u potpunosti se sastoji od "e-ink" materijala, i klikom dugmeta korisnik će moći da bira jedan od 24 različita dizajna. Za njegov razvoj zadužena je čuvena japanska kompanija Sony

U proteklih nekoliko dana internetom se proširila vest da japanski gigant Sony radi na pametnom satu koji se ceo sastoji od “e-ink” materijala.

Naime, novonastala kompanija Fashion-Entertainments >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << (FES) trenutno pokušava da prikupi novac za razvoj ovog interesantnog gedžeta na sajtu Makuake, a u razvoju im pomaže japanski tehnološki gigant. Sony je potvrdio svoje učešće na ovom projektu “Wall Street Journal-u”.

Za samo tri nedelje koliko traje kampanja, FES je prikupio 17.000 dolara koliko je potrebno. Prema zvaničnoj strani projekta, ovaj pametni sat će imati 24 različita dizajna koja će se menjati jednim klikom dugmeta. Još jedna zanimljiva činjenica je da će ovaj sat funkcionisati do 60 dana samo sa jednom baterijom.

FES je težak oko 50 grama, ima prečnik od četiri centimetra i kućište debljine sedam milimetara.

Zvaničan datum pojavljivanja još uvek nije najavljen, ali svi koji žele mogu da FES sat kupe u pretprodaji na japanskom sajtu Makuake. Očekuje se da će svi koji ga kupe, ovaj uređaj dobiti u maju 2015. godine.

FES je jedan od prvih proizvoda razvijan pod rukovodstvom novog Sony-jevog šefa Kazua Hiraia.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.