Crveni krst u Senti dobio milion dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 15:47

Crveni krst u Senti dobio milion dinara

Crveni krst "Senta" dobio je million dinara. Reč je o donaciji kompanije Japan Tobacco International. Novac je potrošen za pripremu paketa namenjenih najstarijim i nepokretnim sugrađanima, kojima su neophodni tuđa nega i pomoć, kažu u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Od million dinara koje je obezbedio donator, šesto hiljada potrošeno je za pripremu šezdeset paketa vrednih po deset hiljada dinara. Svaki paket sadrži devedeset pelena za odrasle, četiri kreme, dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pakovanja od po sto pari rukavica i vlažne maramice. Preostalih četiri stotine hiljada, opredeljeno je organizacijama Crvenog krsta u Šidu, Rumi, Staroj Pazovi i Inđiji. Jedna od penzionerki kojoj su volonteri predali paket jeste i Senćanka Tereza Borđoški. Ona godinama neguje nepokretnu sestru i brata koji je takođe teško bolestan.

"Zahvaljujem se Crvenom krstu što mi pomaže… kad smo bili u izolaciji, oni su dolazili i donosili sve što treba," Kaže Tereza Borđoški, penzionerka.

"Pakete dobijaju penzioneri koji imaju primanja manja od šezdeset hiljada, ili ležeći bolensnici koji nemaju nikakva primanja, a zahtevaju tuđu negu pomoć", kaže Milan Muškinja, Crveni krst "Senta"

U pripremi su i paketi za romske porodice.

"Očekujemo isporuku prehrane i hemije, koje ćemo podeliti zajedno sa deset kilograma brašna u naseljima Opštine Senta, Tornjoš, Gabor Selo i Kecelji Naselje", kaže Muškinja.

U planu je i podela pakete sa sredstvima za higijenu, teških sedam kilograma. Tu pomoć dobiće trideset osam hraniteljskih porodica, kažu u senćanskom Crvenom krstu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.