Članovi „Alumni centra” za Niš

Izvor: NisCafe.com, 26.Sep.2011, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi „Alumni centra” za Niš

Sedamdeset nekadašnjih studenata Univerziteta u Nišu, danas vrhunskih i u svetu priznatih stručnjaka, žele da pomognu Srbiji. Oni danas žive širom sveta, u Sjedinjenim Američkim Državama, u razvijenim zemljama zapadne Evrope ili Aziji, ali nisu zaboravili svoj Niš.

Nekadašnji studenti Niškog univerziteta, a sada profesori na elitnim svetskim fakultetima i univerzitetima, rukovodioci u najpoznatijim razvojnim institutima, a neki čak na čelu renomiranih kompanija i institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << u Americi, Japanu, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, njih 70, postali su članovi „Alumni centra”, formiranog u gradu gde su studirali.

Univerzitet u Nišu je prošle godine osnovao „Alumni centar”, sa namerom da na jednom mestu okupi nekadašnje studente niških fakulteta koji danas žive van svoje zemlje i priznati su u svojim stručnim oblastima. Oni će, veruje se, svojim znanjem i iskustvom stečenim širom sveta, pomoći oporavku i bržem razvoju juga Srbije. Naravno, i na svim meridijanima promovisati svoj univerzitet gde su studirali i diplomirali. Rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Miroljub Grozdanović za „Politiku” kaže: „Ogroman je prostor za saradnju sa našim bivšim studentima koji su sada u inostranstvu i u svim oblastima nauke, privrede i života. Mnogo očekujemo na planu naučnog zbližavanja našeg univerziteta sa poznatim univerzitetima i fakultetima u Americi, Evropi i Aziji. Kroz tu saradnju oni će nam pomoći da izradimo nove i najmodernije studijske programe na fakultetima Univerziteta u Nišu. Ali, i pružiti podršku oporavku privrede ovog i svih ostalih delova Srbije, najviše, nadamo se privrednicima Niša i njihovom proboju na strana tržišta. Kroz aktivnosti članova našeg ’Alumni centra’, a reč je o velikim entuzijastima i patriotama očekujemo i informacije o savremenim tehnološkim rešenjima u svetu, zahtevima svetskih tržišta i, posebno, mogućnost upoznavanja sa strategijama koje se primenjuju u poslovanju uspešnih privreda u razvijenim zemljama.”

Dokazani i priznati stručnjaci, koji su posle završenih studija u Nišu otišli u inostranstvo i danas tamo uspešno rade i žive, omogućiće niškim i privrednicima na jugu Srbije da lakše i brže definišu svoje planove razvoja, unaprede proizvodnju i plasman na probirljiva evropska i svetska tržišta, naglašava rektor Univerziteta u Nišu. U isto vreme i razvijeni svet upoznaće se preko nekadašnjih niških studenata sa mogućnostima i potencijalima njihovog zavičaja i domovine. Iz tog razloga u „Alumni centru” su stručnjaci iz svih naučnih i privrednih oblasti – elektronike, mašinstva, ekonomije, medicine i drugih. I, iz dana u dan sve ih je više. Sa svih prostora planete zemlje.

–Za predsednika „Alumni centra” imenovao sam našu bivšu studentkinju Zoricu Pantić, koja je u Nišu završila Elektronski fakultet, a doktorirala u SAD, i od pre nekoliko godina je prva žena rektor u istoriji Univerziteta u Americi. Pored nje članovi centra su brojni doktori nauka i profesori na univerzitetima širom sveta, a bili su nekada naši studenti – rekao nam je na kraju rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Miroljub Grozdanović.

Politika

Nastavak na NisCafe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.