Čist auto za srednju klasu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čist" auto za srednju klasu

Francusko-japanski proizvođač vozila Reno-Nisan do 2019. godine u Kini počinje proizvodnju porodičnog električnog automobila po niskim cenama. Reno je firma koja je godinama, zajedno sa naftnim lobijem i kroz politiku francuske vlade, zanemarivala električni automobil. Sada se našla u situaciji da rešava pitanje zakašnjenja u proizvodnji "čistih" vozila.

Rukovodstvo firme se nada da će projekat električnog porodičnog auta po pristupačnoj ceni imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uspeha na kineskom tržištu koje već prodaje najviše takvih vozila.

"Ekološko vozilo" u Kini je postalo i ekonomski i politički trend. Kineski gradovi suočeni su sa zastrašujućim stepenom zagađenja. Peking je zato zacrtao ambiciozan plan - da do 2020 pet miliona "čistih" vozila bude na kineskim putevima. Da bi se ovaj cilj lakše ostvario, vlada je predvidela izdašne subvencije.

Električni automobil je deo nove industrijske strategije zapadnoevropskih država koju podržavaju i EU i nacionalne vlade. Ubrzano prestrojavanje automobilske industrije snižava cenu polovnim i novim klasičnim automobilima na benzin.

Zapadnoevropske države uvele su kaznene takse za automobile na dizel koji znatno zagađuju okolinu, kako bi povećala prodaju novih automobila na benzin. Što se tiče polovnih, navodno "prljavih" vozila na dizel - njima pada cena i sve masovnije se izvoze u Treći svet.
Pogledaj vesti o: Japan,   Renault

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.