Četkica za zube uz koju je pasta višak

Izvor: BanjalukaLive.com, 05.Maj.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četkica za zube uz koju je pasta višak

Japanski eksperti za nanotehnologiju napravili su četkicu koja tako temeljno čisti zube da je pasta nepotrebna! Za zube koji se cakle neophodno je samo malo vode da bi se četkica aktivirala, navodi japanski proizvođač. Četkicu sa nanotehnologijom je razvila i proizvela japanska kompanija "Yume Shokunin", a dizajnirao ju je Košo Uešima. Tajna je u korišćenju minijaturnih mineralnih jona, koji čiste zube umjesto standardne zubne paste, piše portal socialdesignmagazine.com, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << RTS. Joni na četkici se aktiviraju kada se četkica umoči u vodu, nakon čega je spremana za pranje zuba. Upravo ti joni čiste zube na sličan način kao pasta – uklanjaju ostatke hrane i mrlje i štite gleđ. Četkica je nazvana „misoka", što znači „posljednji dan u mjesecu" na japanskom jeziku, a mijenja se poslije mjesec dana korišćenja. U Japanu i Aziji četkica se može kupiti još od 2007. godine. Do sada je u tom dijelu svijeta prodato oko dva miliona komada, a za evropsko tržište sada je napravljena redizajnirana verzija „misoke". U saopštenju kompanije navodi se da se zubi mogu očistiti bez paste tako da budu čisti i sjajni, kao da je korisnik upravo izašao iz stomatološke ordinacije. Četkica „misoka" predstavljena je u Milanu na velikom sajmu Salone del Mobile.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Japanci proizveli četkicu uz koju vam ne treba pasta za zube

Izvor: B92, 06.Maj.2015, 08:36

Japanska kompanija je proizvela četkicu koja čisti zube bez potrebe za korišćenjem paste...Četkicu sa nanotehnologijom je razvila i proizvela japanska kompanija Yumeshokunin, a dizajnirao ju je dizajner Košo Uešima. Ona čisti zube mineralnim jonima, umesto standardnom zubnom pastom...Joni na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.