Ceo Tokio juri jednog pingvina

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo Tokio juri jednog pingvina

Jedan pingvin pobegao je juče iz tokijskog ZOO vrta, slično akciji bekstva u crtaću "Madagaskar". Poslednji put je viđen kako pliva rekom u japanskoj prestonici, a gradom je zavladala prava histerija kako bi se pingvin ulovio.

Jednogodišnji pingvin uspeo je da se preko strme stene iskrade iz ZOO vrta u istočnom delu Tokija i dođe do ušća reke Edogava u Tokijskom zalivu. Predstavnik ZOO vrta rekao je da je 60 centimetara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << visoka ptica uspela da se nekako uzvere uz liticu dva puta višu od nje i pobegne iz ograđenog prostora, koji deli sa 134 pripadnika svoje vrste.

"Naravno da ne može da leti, ali ponekad, posebno kada ih nešto uplaši, divlje životinje pokažu 'eksplozivnu' snagu. Možda ga je nešto iznenadilo, pa je potrčao uz stenu", objasnio je on.

Veterinari ne očekuju da uhvatite pingvina u vodi jer on pliva munjevitom brzinom, već će sačekati da izađe na kopno da bi spavao.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.