CRNI REKORD U JAPANU: Vrtogravi porast broja zaraženih sa teškom kliničkom slikom, država pooštrila mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 18:17

CRNI REKORD U JAPANU: Vrtogravi porast broja zaraženih sa teškom kliničkom slikom, država pooštrila mere

Broj kovid pacijenata sa teškom kliničkom slikom u Japanu je dostigao rekordnih 1.144 pacijenata

Ove informacije saopštilo je danas ministarstvo zdravstva, a u glavnom gradu Tokiju je ponovo evidentirano više od 1.000 novoinficiranih korona virusom.

Nakon što je u petak potvrđen rekordan broj od 1.131 slučaja kovida sa teškom kliničkom slikom, vlada Japana je odlučila da do 31. maja vanredno stanje, koje je na snazi u Tokiju, proširi i na šire >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << područje Osake i da pooštri restriktivne mere u prefekturama Aići i Fukuoka.

Japan je trenutno na udaru četvrtog talasa pandemije korona virusa, sa više od 7.000 novozaraženih dnevno i rekordnim brojkama novih slučajeva kovida u 15 od ukupno 47 prefektura.

U Tokiju su danas potvrđena 1.032 nova slučaja kovida-19, nešto manje nego u subotu kada je evidentirano 1.121 - najviše od 22. januara kada je na snazi bilo vanredno stanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CRNI SCENARIO PRETI AFRICI? Potvrđeni prvi slučajevi još smrtonosnije mutacije kovida, sad se zna odakle je stigao

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021, 00:39

Južna Afrika je danas potvrdila četiri slučaja nove varijante kovid-19 koja se prvi put pojavila u Indiji..Sve četiri zaražene osobe su prethodno boravile u Indiji. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je takođe otkriveno 11 slučajeva britanske varijante B.1.1.7...Južna Afrika je najteže...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.