CEO SVET SLAVI NAŠEG NAUČNIKA: Izložba o Nikoli Tesli od danas u Japanu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2019, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEO SVET SLAVI NAŠEG NAUČNIKA: Izložba o Nikoli Tesli od danas u Japanu!

Izložba o Nikoli Tesli, koja prezentuje najvažnije segmente iz života našeg genijalnog izumitelja, njegove ideje i doprinose savremenoj civilizaciji i budućim generacijama, biće otvorena danas u japanskom gradu Hofu.

Publika će izložbu "Nikola Tesla - srpski genijalni izumitelj - Edisonov rival" u Muzeju Solar u Hofu moći da vidi do sredine marta, a tim povodom u Japan su iz Beograda stigle tri tone eksponata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - svetlosnih panela, radnih modela, maketa laboratorija.

Prema rečima direktorke Muzeja Nikole Tesle, Ivone Jevtić, koja će tim povodom boraviti u Hofu, izložba se realizuje na inicijativu velikog prijatelja Srbije, bivšeg japanskog ambasadora Tadašija Nagaija.

Izložba u Japanu, upriličena je manje od mesec dana nakon završetka slične postavke u Muzeju nauke i tehnologije u Šangaju, koju je videlo više od pola miliona ljudi.

Izložba “Nikola Tesla – srpski genijalni izumitelj – Edisonov rival”: Tri tone eksponata na putu za Japan, u Kini 500.000 posjetilaca https://t.co/1Mcn5xKkU1

— SrpskaInfo (@InfoSrpska) January 11, 2019

Jevtić je najavila i da će već krajem februara izložba o Tesli biti otvorena u Nikoziji, a potom, u septembru, i u Atini. Prema njenim rečima, u toku su pregovori o gostovanju izložbe u Moskvi, UAE, Maroku i Egiptu.

Jedan od najvećih umova koje je svet ikad imao Nikola Tesla rođen je 10. jula 1856. godine u Smiljanu. Umro je na Božić 7. januara 1943. godine u Njujorku, u SAD gde je živeo šest decenija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izložba o Tesli u Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2019

Izložba o Nikoli Tesli koja prezentuje najvažnije segmente iz života našeg genijalnog izumitelja, njegove ideje i doprinose savremenoj civilizaciji i budućim generacijama biće otvorena danas u Japanu...Publika će izložbu "Nikola Tesla - srpski genijalni izumitelj - Edisonov rival" u Muzeju Solar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.