Izvor: RTS, 06.Sep.2021, 10:41

Bronzane parastonoteniserke stigle u Beograd

Paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić sa svojim kolegama iz parastonoteniserskog tima i stručnim timovima, doputovale su u Beograd iz Tokija nakon nastupa na Paraolimpijskim igrama.
Osvajačice bronzane medalje na najvećem svetskom takmičenju na aerodromu su dočekli predstvanici Paraolimpijskog komiteta, porodice i prijatelji.

Borislava Perić Ranković i Nada Matić su u ekipnoj konkurenciji u objedinjenim klasama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 4 i 5 obezbedile prvu medalju za tim Srbije na igrama.
Pobedile su tim Rusije i obezbedile bronzanu medalju, a u polufinalu su ih nadigrale Šveđanke.
"Nadamo se da smo opravdali barem deo očekivanja. Nadali smo se barem jednoj medalji. Imali smo četiri četvrtfinala, koja nismo uspeli da prebacimo u medalje, za tim ostaje žal. Drago mi je što smo uspeli da opravdamo barem deo očekivanja kako stručnog tima, tako i ljudi koji su bili uz nas. Žao mi je što nije bilo sjajnije, ali je teško doći i do ovog", rekla je Perić Ranković novinarima po dolasku u Beograd.
Nada Matić kaže da su se očekivale malo sjajnije odličje, ali da svaka medalja ima značaj.
"S obzirom na to da smo izgubili četvrfinala, trebalo je podići glavu i odigrati ekipni deo. Nas dve smo sa trenerom uspele da to odradimo i došli smo do medalje. Očekivali smo da bude sjajnija, ali medalja je medalja i svaka ima svoj značaj", rekla je Matić.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.