Brnabić: Istorijska važna poseta premijera Japana

Izvor: N1 televizija, 10.Jan.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Istorijska važna poseta premijera Japana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji istorijski važna za dalje unapređenje odnosa i dijaloga dve zemlje na najvišem nivou.

Ona je u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom navela da Srbija i Japan imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa i da su u protekloj godini učinjeni značajni koraci u saradnji dve države na svim nivoima.

Brnabić je istakla je da je Srbija veoma zainteresovana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i ulaganja u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i turizma.

Izrazila je uverenje da će i ubuduće biti nastavljena saradnja na realizaciji zajedničkih investicionih projekata u obostranom interesu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Marujama je naglasio da će poseta premijera Japana, koji u Srbiju dolazi sa delegacijom privrednika, biti dobra prilika da se unapredi saradnja i prenesu iskustva, pre svega u oblasti razvoja privatnog sektora i malih i srednjih preduzeća.

On je ocenio da Srbija postaje sve interesantnije tržište za ulaganje, o čemu svedoče japanske kompanije koje već posluju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, o tome svedoči i sve veći broj privrednika iz Japana koji su zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Japan imaju dobru saradnju na međunarodnom planu koja se ogleda u međusobnoj podršci u važnim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Poseta premijera Japana Beogradu najavljena je za 15. januar.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Poseta premijera Japana istorijski važna za unapređenje odnosa dve države

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji istorijski važna za dalje unapređenje odnosa i dijaloga dve zemlje na najvišem nivou...Ona je u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom navela da Srbija i Japan imaju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.