Izvor: RTS, 22.Feb.2021, 10:46

"Boing" preporučio suspendovanje aviona "777", u SAD izdato upozorenje

Kompanija "Boing" donela je odluku o suspendovanju upotrebe pojedinih aviona "777" zbog nezgode prilikom koje je eksplodirao motor aviona na letu od Denvera ka Havajima. Japan je prihvatio preporuku kompanije, a u SAD je izdato upozorenje za "boing 777".
Odluka o suspendovanju letelica doneta je nakon što se zapalio motor aviona koji je poleteo iz Denvera. Delovi motora su padali po predgrađu tog grada. 

Američka federalna administracija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za vazdušni saobraćaj (FFA) izdala je upozorenje za avione tipa "boing 777" nakon otkazivanja jednog motora na avionu kompanije Junajted iznad Denvera u Koloradu i naredila hitnu inspekciju takvih letelica, preneo je Rojters.
Načelnik FFA Stiv Dikson saopštio da se direktiva odnosi na avione opremljene motorima "prat vitni 4000" i najavio da će nakon inspekcije neke letelice biti "povučene iz upotrebe".
U Japanu je suspendovano korišćenje ovih aviona do daljeg.
Kompanija Junajted erlajns je saopštila da će u narednim danima dobrovoljno suspendovati upotrebu svoja 24 aviona tog tipa.
Iz "Boinga" je saopšteno da je trenutno 69 aviona sa motorima "prat vitni 4000" u upotrebi, a da ih je 59 prizemljeno u hangarima. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.