Bob Brozman večeras svira u Ilegali

Izvor: Blic, 01.Dec.2011, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bob Brozman večeras svira u "Ilegali"

Američki bluz muzičar Bob Brozman nastupiće večeras (21.30) u klubu Ilegala (ex-Industrija, Filozofski fakultet, ulaz iz Vasine 19). Izuzetno plodan autor i producent, Brozman je virtuoz na slajd gitari i majstor “piking” tehnike sviranja.

Njegova muzika duboko je ukorenjena u bluzu, ali u isto vreme je prožeta i džez, kalipso, džipsi sving, čak i hiphop i ska uticajima.

- Uz ruts tradiciju juga Misisipija, Bob je u stanju da svoje slušaoce neosetno provede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz Karibe, Havaje, Indiju, Afriku i Japan. Publiku osvaja, pored gitarskog i vokalnog majstorstva, svojim jedinstvenim smislom za humor i ogromnom energijom pa je verovatno jedini muzičar na svetu čiji koncert u isto vreme može da bude masterklas gitare i vrhunska zabava - kaže za "Blic” organizator koncerta, muzički novinar Vladislav Pejak.

Magazin "Guitar Player” dodelio je Brozmanu titulu Najboljeg gitariste sveta za prošlu godinu u izboru čitalaca, a "Acoustic Guitar Magazin” ga je zajedno sa Džerijem Daglasom proglasio najboljim u kategoriji Najbolji slajd gitarista za 2009. godinu, i to u izboru kolega gitarista.

Poslednji album, možda i njegovo najbolje ostvarenje, nazvan "Post Industrial Blues”, objavljen je 2007. godine za izdavačku kuću "Ruff Records”. Nastupa blizu 250 puta godišnje u klubovima, koncertnim salama i na festivalima.

Nedavno je u jednom intervjuu na pitanje da li ga umaraju putovanja i stalno koncertiranje rekao: „Ima toliko muzike oko mene, valjda ću se naspavati u sledećem životu".

Osim toga, Brozman je svetski putnik i istraživač-etnomuzikolog, strastveni sakupljač starih metalnih žičanih instrumenata posvetio je svoj život i karijeru nalaženju zajedničkih niti između muzičkih kultura iz svih krajeva sveta i njihovom preplitanju i spajanju u samo njemu svojstven muzički amalgam koji je nemoguće klasifikovati.

Povezane vesti: Arsen Dedić - veteran koji je sve bolji Andre Vilijams: U Srbiji žive divni ljudi Humanitarni koncert za malu Enu Di Di Bridžvoter u Beogradu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.