Blagi rast na azijskim tržištima

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Sep.2019, 06:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagi rast na azijskim tržištima

TOKIO - Azijski indeksi u utorak bilježe blagi rast nakon što je američki ministar financija Steven Mnuchin najavio da će se američko-kineski razgovori nastaviti idućega mjeseca.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je blagih 0,1 posto. Najveći doprinos rastu dalo je kinesko tržište koje je ojačalo 0,4 posto.

U fokusu je bilo najnovije istraživanje londonske istraživačke tvrtke Markit, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << objavila preliminarne indekse menadžera nabave (PMI) za eurozonu, a koji su pokazali da su aktivnosti u 19-članom gospodarstvu posustale krajem trećeg kvartala na korak do stagnacije. Preliminarni ukupni indeks PMI, koji obuhvaća proizvodni i uslužni sektor, u rujnu je skliznuo na 50,4 boda, najniže razine u 75 mjeseci, s 51,9 bodova u kolovozu.Vrijednosti indeksa iznad 50 bodova pokazuju rast aktivnosti, a one ispod 50 bodova pad aktivnosti.

U posebnom fokusu bio je podatak za Njemačku, čiji preliminarni ukupni PMI za rujan pokazuje pad aktivnosti privatnog sektora po prvi put u proteklih šest i pol godina. Ukupni PMI, koji objedinjuje tamošnji proizvodni i uslužni sektor, skliznuo je tako na 49,1 bod, s 51,7 bodova u kolovozu, jer se kriza u proizvodnom sektoru dodatno produbila dok je rast u uslužnom sektoru posustao.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.