Bez optimizma po pitanju Severne Koreje

Izvor: B92, 17.Nov.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez optimizma po pitanju Severne Koreje"

Japanski ministar odbrane Taro Kono rekao je američkom i južnokorejskom kolegi da smatra da niko ne treba da gaji optimizam po pitanju Severne Koreje.

On je to rekao na počeku trilateralnog sastanka ministara odbrane u Bangkoku, a nakon što su Vašington i Seul najavili planove o odlaganju vojnih vežbi kako bi ohrabrili obnovu zakočenih mirovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napora, prenosi Rojters.

"Niko ne može da bude optimista povodom Severne Koreje. Severna Koreja je ove godine lansirala više od 20 raketa, uključujući i nove tipove balističkih raketa, kao i balističku raketa lansiranu sa podmornice" rekao je Kono.

Severna Koreja saopštila je danas da neće započinjati razgovore o denuklearizaciji, dok se SAD ne odbace "neprijateljsku politiku" prema toj zemlji.

U saopštenju severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova, koje je prenela agencija KCNA, nedavno usvojena rezolucija SAD o ljudskim pravima u Severnoj Koreji predstavlja "političku provokaciju", prenosi Rojters.

Prethodno, Severna Koreja je ocenila kritike SAD prema toj zemlji, kao "neprijateljsku politiku".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.