Beogradski gimnazijalci uče japanski

Izvor: Studio B, 06.Nov.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski gimnazijalci uče japanski

Učenici Osme beogradske gimnazije počeli su da uče japanski jezik. Oni će biti prvi đaci u Srbiji koji će učiti japanski kao izborni predmet.

S obzirom da je urađen nastavni plan i program, a ministrastvo prosvete odobrilo taj predmet, ubuduće će svaka škola moći da organizuje fakultativno učenje japanskog jezika.

Dva časa nedeljno, njih 38 učiće japanski. Pored dva strana jezika koja već uče, đaci osme beogradske učiće i japanski. Znanje je moć, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naročito važi u 21. veku.   

Iako ocena neće ulaziti u prosek, od ove školske godine u svedočanstvu će prvi put biti upisano japanski jezik, odličan ili vrlo dobar. Zahvaljujući pre svega inicijativi osme gimnazije, čiji su đaci i prethodnih godina pokazivali veliku ljubav prema japanu i japanskoj kulturi.  

Japanska ambasada poklonila je knjige gimnaziji, i nastaviće da podržava projkete koji služe širenju japanske kulture i učvršćivanje veza između naše države. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.