Beograd za Japan sutra na Trgu Republike

Izvor: Blic, 09.Apr.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beograd za Japan" sutra na Trgu Republike

Skup podrške i zahvalnosti narodu Japana "Beograd za Japan" održaće se sutra u 12 sati na Trgu Repbulke gde će građanima biti deljene sadnice trešnje koje u Japanu simbolizuju prosperitet. Takođe moći će i da se doniraju dobrotvorni novčani prilozi kao i da se upute poruke narodu Japana.

JKP "Zelenilo-Beograd" i "Srbija šume" za ovu priliku su prirpremile poseban performans, naime, iz takozvanog "žutog" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autobusa koji je japanski narod donirao gradu, radnici tih preduzeća besplatno će građanima podeliti 1.001 sadnicu trešnje.

To drvo u Japanu simbolizuje prosperitet, napredak i ljubav, pa će tim gestom istovremeno biti poslata poruka narodu Japana da nije zaboravljen.

Na štandovima Crvenog krsta biće postavljene kutije za dobrotvorne novčane priloge, a građani će moći da napišu i svoje želje Japanu.

Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Dragan Đilas i ambasador Japana Tošio Cunozaki, a prisustvovaće i brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života.

Zbog održavanja skupa od 11 do 13.30 sati za saobraćaj će biti zatvoren deo Terazija, između Trga Nikole Pašića i Kolarčeve, i Trg Nikole Pašića, pa će autobusi na linijama 24, 26, 27, 37 i 44 voziti kroz Makedonsku i Dečansku i dalje svojim redovnim trasama.

Autobus broj 31 i trolejbusi na liniji 19, 21, 22, 22L i 29 saobraćaće između Trga Slavija i terminusa na periferiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.