Bela kuća: Blinken će ove sedmice posetiti Britaniju, Irsku, Vijetnam i Japan

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 16:54

Bela kuća: Blinken će ove sedmice posetiti Britaniju, Irsku, Vijetnam i Japan

Američki državni sekretar Entoni Blinken boraviće u Velikoj Britaniji, Irskoj, Vijetnamu i Japanu od 11. do 18. aprila, saopštila je danas Bela kuća.

Blinken će otputovati u Hanoj, u Vijetnamu, kako bi unapredio ključne razgovore sa vijetnamskim partnerima u vreme proslave 10. godišnjice međusobnog sveobuhvatnog partnerstva, stoji u saopštenju Bele kuće dostavljenom Tanjugu.

On će se sastati sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << visokim vijetnamskim zvaničnicima kako bi razgovarali o zajedničkoj viziji povezanog, prosperitetnog, mirnog i otpornog indo-pacifičkog regiona.

Američki sekretar će zatim otputovati u Karuizavu, u Japanu, da bi prisustvovao sastanku ministara inostranih poslova G7 i razgovarao sa svojim kolegama o planiranju puta napred o nizu globalnih pitanja, uključujući nastavak rata Rusije protiv Ukrajine, nuklearno razoružanje i neproliferaciju, hranu i energetsku bezbednost i unapređenje afirmativne vizije za slobodan i otvoren Indo-Pacifik, navela je Bela kuća.

Pre putovanja u Aziju, Blinken će pratiti predsednika SAD Džozefa Bajdena na putovanju u Veliku Britaniju i Irsku od 11. do 14. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američki državni sekretar će sa kolegama iz G7 razgovarati o Ukrajini, nuklearnom razoružanju

Izvor: Vostok.rs, 11.Apr.2023, 14:02

  Američki državni sekretar Antoni Blinken namerava da na sastanku ministara spoljnih poslova G7 u Japanu razgovara o temama koje se odnose na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, nuklearno razoružanje i bezbednost hrane i energije, rekao je prvi zamenik portparola američkog Stejt departmenta...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.