BURA U JAPANSKOM MORU! Kina i Rusija udružile SNAGE, ratni brodovi krenuli u akciju, imaju JASAN cilj (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 10:29

BURA U JAPANSKOM MORU! Kina i Rusija udružile SNAGE, ratni brodovi krenuli u akciju, imaju JASAN cilj (VIDEO)

U pitanju je bezbednost pomorskih puteva

Oružane snage Rusije uskoro će učestvovati u zajedničkim vojnim vežbama sa Kinom u Japanskom moru, saopštilo je kinesko Ministarstvo odbrane.

- U skladu sa godišnjim planom saradnje oružanih snaga Rusije i Kine, ruska vojska će uskoro poslati mornaricu i vazduhoplovstvo da učestvuju u vežbama "Sever-Interakcija 2023", koju organizuje Severna borbena komanda Narodne oslobodilačke armije u centralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delu Japanskog mora - navodi se u saopštenju.

Kako je saopštilo Ministarstvo, tema vežbi će biti "održavanje bezbednosti strateških pomorskih puteva", a svrha manevara je povećanje nivoa strateške interakcije između kineskih i ruskih oružanih snaga, jačanje sposobnosti za zajedničko održavanje regionalnog mira i stabilnosti i odgovora na različite izazove u oblasti bezbednosti.

Kineska centralna televizija jutros je javila da je jedan odred od pet brodova, u čijem sastavu su razarači "Ćićihar" i "Guijang", fregate "Rižao" i "Zaožuang", kao i brod za snabdevanje "Taihu", napustili luku Ćingdao u istočnoj provinciji Šandong ka mestu vežbe.

Naime, Rusija i Kina redovno izvode zajedničke vežbe.

Prethodno je sa obe strane najavljeno produbljivanje sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje. Kako su istakli u kineskom Ministarstvu odbrane, vojska Kine je spremna da zajedno sa ruskom vojskom uloži napore na daljem jačanju strateške koordinacije i komunikacije, kao i zajedničku podršku regionalnoj i međunarodnoj bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.