BIOLOŠKA FUKUŠIMA: Više od 4.000 umrlih u samo jednom danu - korona VAN KONTROLE u najnaseljenijoj zemlji Južne Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2021, 23:31

BIOLOŠKA FUKUŠIMA: Više od 4.000 umrlih u samo jednom danu - korona VAN KONTROLE u najnaseljenijoj zemlji Južne Amerike

Eksponencijalni nagli rast zaraženenih i preminulih u Brazilu premašiće brojeve zabeležene u SAD u januaru, kada je skoro 80.000 ljudi umrlo od kovida 19.

4.195 mrtvih zabeleženo je u jednom danu u Brazilu, što je jedan doktor opisao kao "biološku Fukušimu".

- To je nuklearni reaktor koji je pokrenuo lančanu reakciju i van kontrole je. To je biološka Fukušima - rekao je Migel Nikolelis, brazilski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lekar i profesor na Univerzitetu Djuk, koji pomno prati virus.

Brazil je treća zemlja koja je u jednom danu imala 4.000 smrtnih slučajeva, takav tragičan skor imale su samo još SAD i Peru.

Brazilske bolnice su pretrpane pacijentima zaraženih virusom korona, a samo u poslednjih nedelju dana zabeleženo je 19.301 novih slučajeva zaraze, pišu strani mediji.

Dok se SAD fokusiraju na vakcinacijau, Brazilom hara zarazniji soj virusa, a nedostatak mera protiv korone dovodi da je ceo sistem van kontrole.

Od početka pandemije, Brazil beleži 13,1 milion slučajeva zaraze i 337.000 smrtnih slučajeva. To je zemlja sa drugim najvećim brojem potvrđenih slučajeva korone, nakon SAD.

Ipak, to i dalje ne zabrinjava predsednika Žaira Bolsonara koji nastavlja da se protivi bilo kakvim merama suzbijanja zaraze.

On tvrdi da bi šteta po ekonomiju bila još gora nego uticaj samog virusa pa je pokušao da ukine neke mere koje su donele lokalne vlasti na sudovima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.