Azijski investitori oprezni, dolar pod pritiskom

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Mar.2018, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijski investitori oprezni, dolar pod pritiskom

TOKIO – Na azijskim se tržištima danas trguje oprezno nakon što je američki Fed povećao ključne kamate, a Bijela kuća najavila detalje o carinama na uvoz pojedinih kineskih proizvoda, što bi moglo izazvati protumjere.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,1 posto.

Strahovi od globalnog trgovinskog rata ponovno su pristuni jer se očekjuje da će američki predsjednik Trump upravo danas objaviti carine >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na kineske proizvode.

Američke Federalne rezerve (Fed) povećale su danas referentnu kamatnu stopu za četvrtinu postotnog boda, na razinu između 1,5 na 1,75 posto.Fed navodi i da nastavlja da smanjuje svoj portfolio obveznica.

Oba poteza pokazuju uverenje da američka ekonomija ostaje snažna skoro devet godina posle okončanja velike recesije, navodi AP.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.