Azijski investitori oprezni, dolar ojačao

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2018, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijski investitori oprezni, dolar ojačao

TOKIO – Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno, dok je tečaj dolara prema japanskoj valuti dosegnuo najvišu razinu u tri tjedna.

U fokusu investitora je povijesni summit Trumpa i sjevrenokorejskog čelnika Kim Jong-una.

Trump je, odgovarajući na novinarska pitanja, potvrdio da će pozvati Kim Jong Una u Bijelu kuću. "Kim je vrlo talentiran čovjek koji jako voli svoju zemlju", dodao je Trump odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na pitanje o dojmu koji je na njega ostavio sjevernokorejski diktator.

"Jako smo ponosni na ono što se dogodilo danas. Razvili smo jako poseban odnos. Želim zahvaliti Kimu, ovo je počelo bolje nego što je itko mogao očekivati", rekao je Trump nakon potpisivanja dokumenta. Na novinarsko pitanje bavi li se deklaracija denuklearizacijom, Trump je odgovorio: "O tome će se razgovarati vrlo brzo".

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,1 posto.

Na valutnim tržištima dolar je skočio na najvišu razinu u tri tjedna.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.