Azijski investitori na oprezu

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Mar.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijski investitori na oprezu

TOKIO – Na azijskim se tržištima trguje oprezno, nakon što su jučer indeksi dosegnuli najviše razine u šest mjeseci, dok tržišta podržava uvjerenje ulagača da će američka središnja banka ostati strpljiva po pitanju kamata.

MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromijenjen spuštajući se s najviših razina od 21. rujna koje je dosegnuo na samom startu današnje trgovine. I dok je Nikkei 225 srezan 0,3 posto glavni kineski indeksi bili su praktički nepromijenjeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Shanghai Composite je pao 0,1 posto dok je CSI300 srezan 0,2 posto.

Na oprez je azijske investitore potaknuo danas objavljeni podatak o padu korporativne potrošnje po prvi puta u posljednje tri godine. Podaci Refinitiva pokazuju kako kompanije sve više štede zbog usporavanja kineske ekonomije, trgovinskog sukoba na relaciji Kina-SAD te neizvjesnosti koje donosi Brexit.

Capex bi trebao pasti ove godine četiri posto, procjenjuju analitičari. Rast prihoda usporit će na 3,3 posto. U isto vrijeme prošle godine capex je porastao osam posto.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijski investitori na oprezu

Izvor: Capital.ba, 19.Mar.2019

TOKIO – Na azijskim se tržištima trguje oprezno, nakon što su juče indeksi dosegnuli najviše razine u šest mjeseci, dok tržišta podržava uvjerenje ulagača da će američka središnja banka ostati strpljiva po pitanju kamata. MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromijenjen spuštajući...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.