Azijski indeksi staniraju, juan potonuo najniže od 2008.

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijski indeksi staniraju, juan potonuo najniže od 2008.

TOKIO - Azijski su indeksi u petak stagnirali uoči govora predsjednika američkog Feda Jeromea Powella.

MSCI Asia Pacific Index bio je u plusu blagih 0,1 posto dok je na tjednoj razini porastao 0,8 posto. Time je prekinuo četiri tjedna dugu negativnu seriju.

Kineski juan potonuo je na najnižu razinu u jedanaest i pol godina, na 7,0992 za dolar. No, i ta je razina čini se viša od one koju su trgovci očekivali pa nisu zabilježene veće tržišne turbulencije. SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je prije dvadesetak dana optužio Kinu da manipulira tečajem juana kako bi ojačala konkurentnost domaćeg gospodarstva. Peking je dopustio slabljenje juana preko ključne granice od sedam juana za dolar nakon što je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio novim carinama na kineski uvoz.

Američki ministar financija Steven Mnuchin najavio je da će tražiti od MMF-a da pomogne "korigirati" nepoštenu trgovinsku prednost koju Kina stječe mjerama tečajne politike.

Pozornost se sada okreće govoru predsjednika američke središnje banke Jeromea Powella u petak na neformalnom okupljanju dužnosnika središnjih banaka i bankara u američkom Jackson Holeu. Trgovce u prvom redu zanima hoće li naznačiti daljnje smanjivanje ključnih kamatnih stopa u SAD-u.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.