Azijske investitore ohrabrio Trumpov optimizam

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Dec.2018, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijske investitore ohrabrio Trumpov optimizam

TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi znatno porasli, nakon nekoliko dana pada, jer je ulagače ohrabrio optimizam predsjednika SAD-a Donalda Trmupa u vezi trgovinskih odnosa s Kinom.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 1,2 posto. Regionalni dobitnik bio je Nikkei 225 koji je skočio 2 posto.

Američki trgovinski predstavnik Robert Lighthizer je u nedjelju rekao da američko-kineski trgovinski pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << trebaju biti uspješno okončani do 1. ožujka, a u protivnom će SAD nametnuti nove carine.

Kinesko ministarstvo trgovine objavilo je da je Liu razgovarao s Mnuchinom i Lighthizerom ranije u utorak.

"Obje su strane razmijenile mišljenja o tome kako provesti dogovor dvojice čelnika, te kako nastaviti s pregovorima u novoj fazi ekonomskih i trgovinskih konzultacija", objavilo je ministarstvo bez navođenja drugih pojedinosti.

Trump je na Twitteru podržao nastavak trgovinskih razgovora s Kinom.

"Vode se vrlo produktivni razgovori s Kinom! Očekujte neke važne objave!", napisao je Trump na Twitteru.

Američko ministarstvo financija potvrdilo je razgovore s Liuom, a Wall Street Journal je, pozivajući se na dobro obavještene izvore, objavio da bi Liu nakon nove godine trebao posjetiti Washington.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.