Azijska tržišta: Upozorenje Applea spustilo indekse

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jan.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Upozorenje Applea spustilo indekse

TOKIO - Azijski su indeksi danas većinom zaključili u miniusu što je posljedica Appleova upozorenja o manjoj prodaji zbog problema na kineskom tržištu.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,4 posto. Kineski indeksi bili su praktički nepromijenjeni jer investitori iščekuju nove odluke kineskih vlasti koje bi trebale spriječiti hlađenje tamošnje ekonomije.

Apple je snizio prognoze kvartaslne prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za što je glavni operativac kompanije Tim Cook optužio usporenu prodaju iPhonea u Kini gdje se tržište suočava s nesigurnostima zbog potencijalnog trgovinskog rata na relaciji Kina-SAD.

Zbog toga je cijena dionice tog tehnološkog diva sinoć u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta pala gotovo 8 posto, dok se terminski S&P 500 indeks našao u minusu oko 0,5 posto.

To znači da bi S&P 500 danas mogao izgubiti sve dobitke zabilježene u srijedu.

S druge strane, cijene dionica u Australiji znatno su porasle, što se zahvaljuje padu tečaja australskog dolara. To je potaknulo rast cijena dionica rudarskih kompanija i drugih izvoznika sirovina, unatoč naznakama slabljenja potražnje za sirovinama iz Kine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.