Azijska tržišta: Stagnacija indeksa, nervozna trgovina

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Maj.2019, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Stagnacija indeksa, nervozna trgovina

TOKIO - Azijski su se indeksi na početku novog tjedna zadržali blizu najnižih razina u četiri mjeseca u atmosferi nastavka američko-kineskog trgovinskog rata.

Euro je i dalje pod proitiskom nakon objavljenih rezultata izbora za Euroopski parlament.

MSCI Asia Pacific Index bio je praktički bez promjena. Danas nedostaju smjernice s vaju važnih tržišta, američkog i britanskog, jer su zatvorena zbog nacionalnih praznika.

Nikkei 225 ojačao je 0,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << posto. Kineski su indeksi otvorili u plusu, no kasnije su se spustili. Shanghai Composite Index oslabio je 0,3 posto dok je bluechip indeks CSI300 pao 0,6 posto. Hang Seng korigiran je 0,5 posto.

Euro je blago porastao, na 1,1211 dolara pa analitičari procjenjuju da su reakcije na rezultate europskih izbora bile tek djelomične. Svakako zabrinjava činjenica što su populističke i desničarske stranke dobile puno glasova, ali pokazalo se ipak nedovoljno da bi mogle napraviti veći politički nered u bližoj budućnosti.

Stranke koje su predane jačanju Europske unije dobile su, naime, oko dvije trećine mandata u Europskom parlamentu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.